Kinder paradiso
Kinder paradiso
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • Rama margarin - 10 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • étkezési keményítő - 10 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • citrom reszelt héja vagy 1 fiola citromaroma - 0.5 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    A krémhez

    • tej - 2.5 dl
    • cukor - 6 dekagramm
    • Bourbon vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • liszt - 3 evőkanál
    • citrom reszelt héja vagy 1 fiola citromaroma - 0.5 darab
    • rum vagy rumaroma - 2 evőkanál
    • tejszín - 2 dl
    • habfixáló - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Először is, ez a mennyiség egy közepes méretű tepsihez való (30X30). A 4 tojássárgáját a citromhéjjal, a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a puha margarint, és ezzel is habosra keverem.
    2. Ha ez meg van, akkor belerakom a lisztet és a keményítőt. Ne essünk pánikba, ha nagyon sűrű a tészta, lehet egy picit „hígítani" pár kanál (5-6) vízzel, illetve tejjel. Végül belekeverem a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 170 fokon, fél órát sütöm, majd hagyom kihűlni a tésztát.
    3. Amíg a tészta hűl, elkészítem a krémet. A lisztet egy pici tejjel csomómentesre kikavarom, majd fokozatosan hozzáadom a tejet, a cukrot, a csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a rumot. Folyamatos kevergetés mellett, sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A 2 dl tejszínt az egy csomag habfixálóval felverem, majd hozzáadagolom a kihűlt krémhez. A tésztát kettévágom, a krémet beletöltöm, és a tetejére porcukrot teszek. Isteni finom! Jobb mint a bolti! Jó étvágyat hozzá!