tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
Rama margarin | 10 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
étkezési keményítő | 10 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
citrom reszelt héja vagy 1 fiola citromaroma | 0.5 darab |
só | 1 csipetnyi |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 2.5 dl |
---|---|
cukor | 6 dekagramm |
Bourbon vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
liszt | 3 evőkanál |
citrom reszelt héja vagy 1 fiola citromaroma | 0.5 darab |
rum vagy rumaroma | 2 evőkanál |
tejszín | 2 dl |
habfixáló | 1 csomag |
Kinder paradiso recept.
Először is, ez a mennyiség egy közepes méretű tepsihez való (30X30). A 4 tojássárgáját a citromhéjjal, a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a puha margarint, és ezzel is habosra keverem.
Ha ez meg van, akkor belerakom a lisztet és a keményítőt. Ne essünk pánikba, ha nagyon sűrű a tészta, lehet egy picit „hígítani" pár kanál (5-6) vízzel, illetve tejjel. Végül belekeverem a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 170 fokon, fél órát sütöm, majd hagyom kihűlni a tésztát.
Amíg a tészta hűl, elkészítem a krémet. A lisztet egy pici tejjel csomómentesre kikavarom, majd fokozatosan hozzáadom a tejet, a cukrot, a csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a rumot. Folyamatos kevergetés mellett, sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A 2 dl tejszínt az egy csomag habfixálóval felverem, majd hozzáadagolom a kihűlt krémhez. A tésztát kettévágom, a krémet beletöltöm, és a tetejére porcukrot teszek.
Isteni finom! Jobb mint a bolti! Jó étvágyat hozzá!