Feltöltve:

Kinder bueno torta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

cukor25 dekagramm
tej1 adag
háztartási keksz0.5 kilogramm
mogyorókrém1 darab
Rama margarin25 dekagramm
csokoládé (vagy 3 csapott_evőkanál kakaópor)10 dekagramm
vaníliás pudingpor3 csomag
tej7 dl
tojássárgája6 darab

A bevonathoz

habtejszín5 dl

A tésztához

tojásfehérje6 darab
pörkölt, durvára vágott mogyoró15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
zsemlemorzsa2 evőkanál
liszt2 evőkanál
étolaj1 evőkanál
cukor6 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át, 150 fokos sütőben szárítjuk. Amikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy a mogyorós rész maradjon felül. A meleg tésztát megkenjük jó vastagon mogyorókrémmel.

2. lépés

A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre tesszük a csokis krémet. Tejszínhabbal vonjuk be.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem