Feltöltve:

Kinder Bueno

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

tej0.5 liter
tojássárgája6 darab
cukor25 dekagramm
vaníliás puding1 csomag
liszt3 dekagramm
olvasztott csoki10 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm

A többi réteghez

háztartási keksz10 dekagramm
tej1 kevés
mogyorókrém20 dekagramm
habtejszín2 dl

A tésztához (6 főre)

tojásfehérje6 darab
cukor7 dekagramm
olaj1 evőkanál
liszt2 dekagramm
zsemlemorzsa1 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vágott dió11 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.

2. lépés

Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.

3. lépés

A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.

4. lépés

Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgájákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből). A maradék tejet a cukorral felforraljuk. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

5. lépés

A krémet elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.
A vajas ízt simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgához.

6. lépés

A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.

7. lépés

A háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
Erre kerül a csokis krém.

8. lépés

A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem