Kinder pingui
Kinder pingui
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • víz - 6 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • olaj - 1 teáskanál
  • cukor - 6 evőkanál
  • liszt - 6 evőkanál
  • fahéj - 1 teáskanál
  • tejszín - 8 dl
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 14 dekagramm
  • kakaópor - 4 evőkanál
  • csokoládé - 15 dekagramm
  • zselatinpor - 2 dekagramm
  • vanília - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit felezve két lapot sütünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a vizet és a sütőporos-kakaós lisztet. Az első laphoz sütőpapírral kibéleljük a formát, hiszen azt ki kell venni majd belőle. Elsimítjuk a tésztát a papíron és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Kicsúsztatjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Amíg sül, összekeverjük a második lap tésztáját. A tepsi alját kikenjük és lisztezzük, így kerül bele a tészta, amit sütés után benne hagyunk hűlni.
  2. A krém hozzávalóit is elfelezzük és két menetben készítjük el. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk és elmorzsoljuk a porcukorral. 10 g zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverünk és kis lángon melegítve feloldjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverünk belőle, majd az egészhez hozzáöntjük és alaposan átkeverjük. Gyorsan a tepsiben lévő lapra kenjük, elsimítjuk és betesszük a hűtőbe 10-15 percre.
  3. A csokitöltelékhez 7 dkg Rama margarint felolvasztunk egy kis lábasban az olajjal, levesszük a lángról és beledobjuk az összetördelt csokit. Kézi habverővel keverjük, amíg a csoki elolvad. A hűtőből kivett süti krémjére öntjük, egyenletesen elsimítjuk és visszatesszük a hűtőbe.
  4. A krém másik felét is elkészítjük az előzők szerint és a közben megszilárdult csokis rétegre kenjük. Befedjük a másik piskótalappal, picit rá is nyomkodjuk. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokoládés réteg.