Kincsesbánya
Kincsesbánya
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál

    A piskótalap tetejére

    • babapiskóta - 1 csomag
    • kávé - 4 adag
    • rum - 0.5 dl

    krem

    • tojássárgája - 3 darab
    • ek.liszt - 3 darab
    • tej - 0.5 liter
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    Tetejére

    • tortabevonó - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. A piskótát a lekvárral lekenem. A babapiskótát belemártom a rumos kávéba, és kirakom vele a piskótalap tetejét. A tojássárgát, lisztet, vaníliát megfőzöm a tejben, mintha pudingot főznék. A porcukrot kikeverem a Ramával habosra és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. Rásimítom a piskótákra. A tetejére a csokival csíkokat húzok, de rá is lehet reszelni.