Feltöltve:

Kínai zöldséges kacsa wokban pirítva

timer 0
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
olaj1 evőkanál
szójaszósz2 evőkanál
méz1 evőkanál
hagyma1 darab
cukkini1 darab
gyömbér3 cm
kínai tojásos tészta200 gramm
piros kaliforniai paprika1 darab
Hoisin szósz2 evőkanál
kacsamell1 darab

Kínai zöldséges kacsa wokban pirítva a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztát öntsük le lobogó vízzel és hagyjuk 3 percig állni benne. Majd szűrjük le.

2. lépés

Szeleteljük fel a kacsamellet a húsrostokra merőlegesen. Forrósítsuk fel a wokot (vagy egy nagyobb serpenyőt) és és öntsünk bele egy pici olajat. A forró olajra dobjuk a kacsamell szeletkéket és pirítsuk meg. Közben vágjunk vékony hasábokat a megpucolt répából, a cukkiniből és a kaliforniai paprikából.

3. lépés

Majd erre a hagymát, keverjük, rázzuk, jó nagy lángon. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gyömbért és fokhagymát is. Ezután a Knorr-kockát, egy fakanál segítségével olvasszuk fel a forró zsiradékon. Nem baj, ha odakap egy picit.

4. lépés

Adjuk hozzá a répát, paprikát és cukkinit is. Folyamatosan kevergessük és rázzuk a wokot, illetve a serpenyőt.

5. lépés

Adjuk hozzá a tésztát is, jól keverjük össze a zöldségekkel és a hússal. Közben keverjük össze a mézet, a szójaszószt és a hoisin szószt. Adjuk az ételhez, ezzel is keverjük össze. Ezután tálaljuk forrón.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem