Kínai tésztaleves disznóhússal és pak csojjal
Kínai tésztaleves disznóhússal és pak csojjal
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • szójaszósz - 5 evőkanál
  • méz - 2 evőkanál
  • csiperkegomba - 150 gramm
  • zöldhagyma - 2 darab
  • gyömbér - 15 gramm
  • tészta - 300 gramm
  • sertéskaraj - 300 gramm
  • pak csoj - 2 darab

Elkészítés:

  1. A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a Knorr kockát és főzzünk húsleves alapot. .
  2. Vágjuk szeletekre a karajt, nyomjuk össze a fokhagymát, reszeljük le a gyömbért és tegyük a lábasba két kanál szójaszósszal.
  3. Forrástól számított 3 percig főzzük, azután a karajt helyezzük át egy forró olajos serpenyőbe a sütéshez.
  4. A maradék szójaszószt, mézet és néhány kanál alaplevet öntsünk a karajra. Süssük 5 percig, amíg a hús meg nem barnul. Ezután vágjuk fel csíkokra.
  5. A lábasba, amelyben az alaplé van, dobjuk bele a negyedekre vágott káposztafejeket, a csíkokra vágott zöldhagymát, a tésztát és a csíkokra vágott gombát, majd főzzük 5 percig. Kis tálba helyezzük át a húst és öntsük le a levessel.