Kínai tésztaleves csirkehússal
Kínai tésztaleves csirkehússal
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • csirkemell filé - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • cukor - 1 evőkanál
  • koriander - 1 csokor
  • friss gyömbér - 30 gramm
  • lime - 2 darab
  • shitake gomba - 100 gramm
  • újhagyma - 4 darab
  • menta levél - 10 darab
  • kínai tojásos tészta - 250 gramm
  • kínai kel levél - 4 darab
  • madárszem chili - 2 darab
  • mungo bab csíra - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl egy fazékba 2 liter vizet forrni. Olvasszuk fel benne a Knorr kockákat. Hámozzuk meg a gyömbért és szeleteljük fel, majd tegyük az alaplébe.
  2. Közben vágjuk föl kockára, vagy csíkokra a csirkemellet. Vágjuk vékony szeletekre a shitake gombát is. Ha forr az alaplé, tegyünk bele egy evőkanál pálmacukrot, vagy sima kristálycukrot. Majd tegyük bele a csirkehúst és a gombát, és főzzük meg kb. 15 perc alatt.
  3. Közben mossuk meg a kínai kel leveleket és vágjuk csíkokra. Mossuk meg a koriandert, a mentát és a babcsírát is. Az újhagymát is pucoljuk meg, majd vágjuk fel átlósan 1-2 cm-es darabokra. Tegyük őket külön tálkákba.
  4. Egy kisebb lábosban főzzük meg 2-3 perc alatt a tésztát is. Tegyük azt is egy tálba.(Ha rizstésztát használunk, azt ne főzzük, csak forrázzuk le, majd pár perc múlva szűrjük le és már használhatjuk is.)
  5. Ha a leves kész, szűrjük le egy kislyukú szűrőn. A levest tegyük vissza és forrósítsuk fel jól (az ázsiai tésztaleveseket tűzforrón kell tálalni), majd hagyjuk picit ülepedni. Közben a csirke és a gombadarabokat is tegyük egy tányérba, a gyömbérszeleteket dobjuk ki.
  6. Tálaljuk a levest úgy, hogy tegyünk egy kis adag tésztát a tányérunkba, arra tegyünk egy kevés csirkehúst és gombát. Majd egy kevés nyers babcsírát és káposzta levél csíkot. Erre merjük a forró levest. A tetejére tegyünk még koriandert, fölvágott mentát, és az újhagyma darabokat. Csepegtessünk bele lime levet is. Aki szereti az erős keleti leveseket, annak kihagyhatatlan egy pár karika nagyon erős madárszem chili paprika is. (Javasolt, hogy egyszerre csak kevés húst, tésztát és zöldséget szedjünk, hogy ne hűtse le a levesünket. Inkább mindig pótoljuk apránként és erre merjük a forró alaplevet.)