Feltöltve:

Kínai tésztaleves csirkehússal

timer 20
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
csirkemell filé2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka3 darab
cukor1 evőkanál
koriander1 csokor
friss gyömbér30 gramm
lime2 darab
shitake gomba100 gramm
újhagyma4 darab
menta levél10 darab
kínai tojásos tészta250 gramm
kínai kel levél4 darab
madárszem chili2 darab
mungo bab csíra50 gramm

Kínai tésztaleves csirkehússal a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk föl egy fazékba 2 liter vizet forrni. Olvasszuk fel benne a Knorr kockákat. Hámozzuk meg a gyömbért és szeleteljük fel, majd tegyük az alaplébe.

2. lépés

Közben vágjuk föl kockára, vagy csíkokra a csirkemellet. Vágjuk vékony szeletekre a shitake gombát is. Ha forr az alaplé, tegyünk bele egy evőkanál pálmacukrot, vagy sima kristálycukrot. Majd tegyük bele a csirkehúst és a gombát, és főzzük meg kb. 15 perc alatt.

3. lépés

Közben mossuk meg a kínai kel leveleket és vágjuk csíkokra. Mossuk meg a koriandert, a mentát és a babcsírát is. Az újhagymát is pucoljuk meg, majd vágjuk fel átlósan 1-2 cm-es darabokra. Tegyük őket külön tálkákba.

4. lépés

Egy kisebb lábosban főzzük meg 2-3 perc alatt a tésztát is. Tegyük azt is egy tálba.(Ha rizstésztát használunk, azt ne főzzük, csak forrázzuk le, majd pár perc múlva szűrjük le és már használhatjuk is.)

5. lépés

Ha a leves kész, szűrjük le egy kislyukú szűrőn. A levest tegyük vissza és forrósítsuk fel jól (az ázsiai tésztaleveseket tűzforrón kell tálalni), majd hagyjuk picit ülepedni. Közben a csirke és a gombadarabokat is tegyük egy tányérba, a gyömbérszeleteket dobjuk ki.

6. lépés

Tálaljuk a levest úgy, hogy tegyünk egy kis adag tésztát a tányérunkba, arra tegyünk egy kevés csirkehúst és gombát. Majd egy kevés nyers babcsírát és káposzta levél csíkot. Erre merjük a forró levest. A tetejére tegyünk még koriandert, fölvágott mentát, és az újhagyma darabokat. Csepegtessünk bele lime levet is. Aki szereti az erős keleti leveseket, annak kihagyhatatlan egy pár karika nagyon erős madárszem chili paprika is.
(Javasolt, hogy egyszerre csak kevés húst, tésztát és zöldséget szedjünk, hogy ne hűtse le a levesünket. Inkább mindig pótoljuk apránként és erre merjük a forró alaplevet.)

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem