Feltöltve:

Kínai szezámmagos csirkemell

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz dl
csirkemell2 darab
Tojás1 darab
Liszt9 evőkanál
méz3 evőkanál
1 teáskanál
Sütőpor csomag
chilipor1 teáskanál
Globus Ketchup20 dekagramm
étolaj4 dl
fehér szezámmag5 evőkanál

A kínai szezámmagos csirkemellről
Sokak kedvence lett az elmúlt időben a kínai szezámmagos csirkemell. Az utóbbi pár évben nagyon felkapottak lettek Magyarországon a kínai étkezdék. De miért is mennénk gyorsétterembe, ha otthon is elkészíthetjük a kínai szezámmagos csirkemellet? Igazán egyszerű megcsinálni, otthon még finomabb végeredményt is elérhetünk, és még a házból sem kell kimennünk érte. A kínai szezámmagos csirke igazán könnyen elkészíthető étel, minden bizonnyal gyakran neki fogunk állni a kis falatkák előállításának. Mindezek mellett kimondottan laktató húsétel. Alapvetően kis kerek falatkákra gondoljunk, de nem kötelező ragaszkodnunk a golyó formához, csíkokra szelve is kisüthetjük a kínai szezámmagos csirkemellet. Ez abszolút ízlés kérdése, ki hogyan szereti tálalni az ételt. A kínai szezámmagos csirkemell bundájához lényégében liszt, tojás, napraforgóolaj, ketchup, víz, só kell. Ezek a legfőbb összetevői, valamint a legfontosabb hozzávaló, ami az étel nevében is szerepel, a szezámmag. Ettől függetlenül nyugodtan kísérletezhetünk az ízekkel, nincs egy bevett alapreceptje a kínai szezámmagos csirkemellnek. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, bátran adhatunk chiliport, vagy chili aromát a kínai szezámmagos csirkemell bundájához. A hatás garantáltan nem marad el. Ha inkább a lágyabb, édesebb ízek kedvelői vagyunk, keverjünk a kínai szezámmagos csirke bundájához egy kevés mézet.
Remek fogás ebédre, vagy vacsorára. Köretként tálaljunk hozzá rizst vagy barnarizst! A gyerekek is garantáltan rajongani fognak érte.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A húst felkockázzuk. A bunda hozzávalóit sűrű masszává keverjük egy tálban, beleforgatjuk a szeletekre vágott húst. Közben elkészítjük a mázat. A ketchupot, mézet, szezámmagot, és a chilliport kikeverjük.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A húst olajban kisütjük, kéztörlőn lecsepegtetjük, majd a mázba forgatjuk. Tálra tesszük. Tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertés ananásszal

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Édes-savanyú zöldséges tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szecsuáni csípős csirke

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 7

Ázsiai pirított marha spárgával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Thai csirkeszárnyak

timer 44"
mood Könnyű
thumb_up 4

Kókuszos csirkemell curry

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Indiai csirke gőzgombóccal

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0