Kínai szezámmagos csirke rizzsel körítve a Főételek kategóriában
A húst felkockázzuk.Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit és összekeverve sűrű masszát készítünk.Beleforgatjuk a csirkemelleket.
Azután elkészítjük a mázat., ketchupot a mézzel, chilivel és a szezámmaggal kikeverjük.
A húst bő forró olajban közepes lángon 15 perc alatt kisütjük,ahogy kiszedjük az olajból egyből a mázba forgatjuk és tálra tesszük..
A rizshez beletesszük egy lábasba az olajat beleöntjük a bögre rizst és kis lángon(kb 10 perc alatt) megpirítjuk.Teszünk bele ételízesítőt és petrezselymet,majd felöntjük 6 dl vízzel.Tovább főzzük még 5 percig,majd levesszük a tűzről és félre tesszük állni.