Kínai rizs csirkehússal, zöldséggel és gyümölccsel
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szójaszósz - 20 milliliter
  • póréhagyma - 1 darab
  • koriander - 1 csokor
  • zöldhagyma - 1 darab
  • gyömbér - 1 darab
  • zöldségleves - 0.6 liter
  • olaj a sütéshez - 100 milliliter
  • litchi - 4 darab
  • kínai szárított gomba - 10 gramm
  • mangó - 1 darab
  • csirkecomb - 3 darab
  • piros chili - 1 darab
  • basmati rizs - 200 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 30 gramm

Elkészítés:

  1. Filézzük ki a csirkecombokat, vágjuk nagyobb darabokra és pácoljuk be a Sült csirke fűszerkeverék pácban. 20 percig hagyjuk pihenni hűvös helyen. Alaposan mossuk át a rizst. A zöldhagyma fehér részét vágjuk hosszabb csíkokra. Kis olajon pirítsuk meg a felvágott zöldhagymát, majd adjuk hozzá a rizst - süssük míg meg nem üvegesedik.
  2. Öntsük fel a rizst az előzőleg elkészített zöldség levessel úgy, hogy 1 centire fedje a rizst. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk letakarva további 10 percre. Ezután keverjük össze.
  3. A póréhagymát, beáztatott gombákat, a zöldhagyma zöld részét, a chilit és mangót vágjuk kis rudacskákra. A gyömbért aprítsuk fel.
  4. A maradék, jól felforrosított olajon pirítsuk meg a húst. Amikor aranybarna színe lesz, adjuk hozzá a zöldségeket, majd a meghámozott és kimagozott litchit is. Az egészet kb. 5 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a rizst. Jól keverjük össze.
  5. A kész ételt ízesítsük szójaszósszal, citromlével és apróra vágott korianderrel.