Kínai pulykazúza
Kínai pulykazúza
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • szegfűbors - 6 mag
  • babérlevél - 3 darab
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • burgonyaliszt - 3 evőkanál
  • rizstészta - 1 csomag
  • bors szem - 10 darab
  • fagyasztott kínai zöldségkeverék - 2 csomag
  • pulyka zúza - 1 kilogramm
  • kínai fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A zúzákat tisztítssuk meg, vágjuk csíkokra, majd tegyük egy lábosba és öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a szegfűborsot, babérlevelet, szójaszószt és a Tyúkhúsleves-kockát. 60 perc alatt főzzük puhára.
  2. Olvasszuk fel a zöldségkeveréket és pároljuk meg olajon. Mikor a lábosban a zúza megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket. Szórjunk bele a kínai fűszerkeveréket, adjunk hozzá borsot, szójaszószt, sót.
  3. Keverjük el a burgonyalisztet hideg vízzel és adjuk hozzá az ételhez. Pár percig főzzük. Közben a rizstésztát készítsük el a csomagoláson leírtak szerint, majd tálaljuk a kész étellel leöntve.