Kínai Pirított csirke
Kínai Pirított csirke
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 400 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • Knorr Kínai Pirított Csirke alap - 1 csomag
  • SPAR B-minőségú rizs - 300 gramm
  • közepes kaliforniai paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A vékony csíkokra vágott csirkehúst pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Ízlés szerint kevés sóval ízesíthetjük.
  2. Adjuk hozzá a kockára vágott póréhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a kockára vágott paprikát. Kevergetve, pirítsuk közepes lángon 5 percig.
  3. Öntsünk hozzá 2.5 dl hideg vizet, adjuk hozzá a Knorr Pirított Csirke alapot, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk további 5-8 percig. Tálaljuk párolt rizzsel.