Kínai mézes csirke gyümölcsökkel, kókuszos rizzsel a Főételek kategóriában
A rizst mossuk le, majd tegyük egy lábosba. Öntsük fel forró vízzel úgy, hogy kb. 1 cm-rel lepje el. Fedjük le és kis lángon pároljuk készre.
A csirkemellet vágjuk 2-3 cm-es kockákra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat és pirítsuk meg rajta a csirkét.
Adjuk hozzá a mézet és pirítsuk további pár percig a csirkehús kockákat.
Majd adjuk hozzá a befőttet és a Knorr alapot. Öntsük fel 3 dl vízzel. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és pároljuk készre kb. 5 perc alatt.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Tálaljuk a gyümölcsös csirkeragut a kókuszreszelékkel megszórt párolt rizzsel.