Kínai édes-savanyú húsgombócok
Kínai édes-savanyú húsgombócok
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • alma - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • rizs - 25 dekagramm
  • hagyma - 1 darab
  • darált hús - 50 dekagramm
  • Kínai Édes- Savanyú Csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A darált húst ízesítsük 1 evőkanál Delikáttal. Jól gyúrjuk össze és pihentessük pár percig.
  2. A rizst főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint. Hámozzuk meg a hagymát és a répát.
  3. A darált húsból, jó erősen összenyomkodva, formázzunk 12-14 db húsgombócot. A répát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát és az almát kockákra.
  4. A húsgombócokat pirítsuk körbe forró olajon, hogy minden oldaluk kicsit megbarnuljon. Adjuk hozzá a hagymát és a répát, pirítsuk további 2 percig, majd az almát is hozzáadva még 1 percig. Szórjuk rá a tasak tartalmát, majd öntsük fel 3 dl hideg vízzel, és lassú közepes lángon forraljuk fel. A Knorr Kínai Édes-savanyú alap nem csak a gondosan válogatott fűszereket tartalmazza, de a kínai ételekre jellemző sűrítést is biztosítja. Alacsony lángon, fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk 8-10 percig.