Feltöltve:

Kínai édes-savanyú húsgombócok

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
olaj2 evőkanál
alma1 darab
Delikát ételízesítő1 evőkanál
rizs25 dekagramm
hagyma1 darab
darált hús50 dekagramm
Kínai Édes- Savanyú Csirke alap1 csomag

Kínai édes-savanyú húsgombócok a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A darált húst ízesítsük 1 evőkanál Delikáttal. Jól gyúrjuk össze és pihentessük pár percig.

2. lépés

A rizst főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint. Hámozzuk meg a hagymát és a répát.

3. lépés

A darált húsból, jó erősen összenyomkodva, formázzunk 12-14 db húsgombócot. A répát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát és az almát kockákra.

4. lépés

A húsgombócokat pirítsuk körbe forró olajon, hogy minden oldaluk kicsit megbarnuljon. Adjuk hozzá a hagymát és a répát, pirítsuk további 2 percig, majd az almát is hozzáadva még 1 percig. Szórjuk rá a tasak tartalmát, majd öntsük fel 3 dl hideg vízzel, és lassú közepes lángon forraljuk fel. A Knorr Kínai Édes-savanyú alap nem csak a gondosan válogatott fűszereket tartalmazza, de a kínai ételekre jellemző sűrítést is biztosítja. Alacsony lángon, fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk 8-10 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem