Kínai csípős pacal ropogós zöldségekkel
Kínai csípős pacal ropogós zöldségekkel
  • timer190 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • cukkini - 1 darab
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • kelkáposzta - 10 dekagramm
  • Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap - 1 csomag
  • csíkozott pacal - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A répát pucoljuk meg és vágjuk félszeletekre. A káposzta leveleket mossuk meg és vágjuk csíkokra. A megmosott cukkinit vágjuk félszeletekre. A paprikát vágjuk csíkokra.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat és pirítsuk meg rajta a zöldségeket nagy lángon. Majd vegyük ki őket és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg enyhén a pacalcsíkokat.Szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 4 dl vizet. Keverjük el és hozzuk forrásba. Majd nagyon alacsony lángon, időnként megkeverve és pótolva a vizet, főzzük puhára 3-4 óra alatt. (Az állat korától függően ez növekedhet is, de ha előfőzött pacalt vásárolunk, akkor lehet sokkal rövidebb is az idő.)
  4. A főzés végén keverjük bele a megpirított ropogós zöldségeket. Tálaljuk főtt rizzsel.