Feltöltve:

Kijevi szelet

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tej6 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
porcukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Tészta

darált dió, mogyoró vagy mandula10 dekagramm
sárgabaracklekvár1 pohár
tejföl3 evőkanál
tojás4 darab
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
sütőpor1 csomag
finomliszt45 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, a sütőporból, a porcukorból, a Ramából, a tojássárgákból és a tejfölből könnyen gyúrható tésztát készítek. Négyfelé osztom, majd tepsi hátán négy lapot sütök. Hosszúkás tepsit használok. Sütés előtt Ramával megkenem és liszttel meghintem. A kisodrott és a tepsi méretére igazított lapokat egyenként megkenem baracklekvárral, majd a felvert tojáshabbal, végül gazdagon megszórom darált dióval. Előmelegített sütőben, 180 °C-on egymás után megsütöm a lapokat. A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom.

  2. 2. lépés

    Krém: a krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverem. A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm. Kihűlés után összekeverem a Ramás krémmel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem