Feltöltve:

Kijevi szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

darált dió10 dekagramm
sárgabaracklekvár1 pohár
tejföl3 evőkanál
tojás4 darab
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
sütőpor1 csomag
finom liszt45 dekagramm

krem

tej6 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
porcukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, a sütőporból, a porcukorból, a Ramából, a tojássárgákból és a tejfölből könnyen gyúrható tésztát készítek. Négyfelé osztom, majd tepsi hátán négy lapot sütök. Hosszúkás tepsit használok és sütés előtt Ramával megkenem, majd liszttel meghintem. A kisodort, a tepsi méretére igazított lapokat egyenként megkenem baracklekvárral, a felvert tojáshabbal, végül gazdagon megszórom vágott dióval, vagy mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon egymás után megsütöm a lapokat. A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom. Krém: a krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverem. A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm, kihűlés után összekeverem a Ramás krémmel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem