Rama Vajas Íz | 4 dekagramm |
---|---|
csirkemell | 2 darab |
zsemlemorzsa | 20 dekagramm |
tojás | 3 darab |
liszt | 8 dekagramm |
reszelt trappista sajt | 10 dekagramm |
Kijevi csirkemell a Főételek kategóriában
A húst jól megmossuk. A csirke mellét félbevágjuk, kicsontozzuk, és leszedjük a bőrét. Vagy egyszerűen mellfilét vásárolunk.
Reszelt sajtból, margarinból, só, reszelt szerecsendió hozzáadásával elkészítjük a csirkemell töltelékét.
A csirkemellet egy vékony, hegyes késsel fel kell szúrni, ebbe az üregbe fogjuk betölteni a tölteléket. A masszával töltsük meg a melleket, de ne túl feszesen. A töltéshez használjunk habzsákot. A töltőnyílást zárjuk le hústűvel vagy fogpiszkálóval. Ha csirkemellünk nagyobb méretű (16-18 dkg-nál nagyobb), vágjuk félbe. Majd a mellet húskalapáccsal veregessük ki, helyezzük bele a tölteléket, és henger alakúra formázzuk. Ugyanígy járjunk el, ha a csirkemellünk kisebb méretű. Megsózzuk a húst.
Hűtőszekrénybe vagy rövid ideig mélyhűtőbe helyezzük csirkét, hogy meg tudjon dermedni, így könnyebben tudunk majd panírozni.
A csirkemellet bécsi módon bundázzuk (lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk), és bő forró zsiradékban zsemleszínűre sütjük, ügyeljünk arra, hogy a töltelék a húsban maradjon. Sütés közben a húst, húsvillával ne szúrjuk meg, mert kifolyik a töltelék.