Kijevi csirkegolyó
Kijevi csirkegolyó
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • csirkemell - 1 kilogramm
  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sajt - 25 dekagramm
  • liszt - 15 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • só - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A húst a fűszerekkel összegyúrjuk, és 30 golyót készítünk belőle. A töltelékhez a reszelt sajtot a margarinnal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval, ételízesítővel összegyúrjuk. A reszelt sajtból is 30 golyót készítünk. A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtot. Kb. 4 cm. átmérőjű golyókat formálunk belőle.
  2. Bepanírozzuk a szokásos sorrendbe, úgy, hogy egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját, és egy kicsit összeforgatjuk.
  3. Forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.