Kigyórétes
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • élesztő - 2 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • cukor - 1 kávéskanál
    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • cukor - 2 evőkanál
    • tojás - 1 egész
    • tojássárgája - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelék

    • túró - 50 dekagramm
    • porcukor - 3 evőkanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 1 darab

    Elkészítés:

    1. 2 dkg élesztőt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk. 25 dkg Ramát jó habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást és 1 tojássárgát, csipetnyi sót és a felfuttatott élesztőt, végül 50 dkg lisztet. Deszkán könnyedén összegyúrjuk és négy cipóra osztjuk. A cipókat henger alakúra sodorjuk, kb: 50 cm hosszú és 25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait kb: 8 cm szélességben bevagdaljuk. A sima közepét darával, vagy finom morzsával megszórjuk és ráhelyezzük a tölteléket. Most a bevagdalt széleket keresztben, egymásba hajtogatjuk, tojásfehérjével megkenjük és jó meleg sütőben gyorsan megsütjük. Ferdén szeleteljük, porcukorral meghintjük. Túrós töltelék: 50 dkg túró, 3 evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás, fahéj.