Feltöltve:

Kiesełycia savanyú leves

timer 20
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma3 darab
fokhagymagerezd3 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
búzaliszt5 evőkanál
1 teáskanál
rozsliszt500 gramm

Elkészítés

1. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 1. lépés képe

Készítsünk kovászt: fél kiló teljes kiőrlésű rozslisztet, vagy 25 dkg zabpelyhet és 5 kanál búzalisztet keverjünk össze.

2. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 2. lépés képe

Öntsük le felforralt, de langyosra hűtött vízzel, dobjuk bele a babérlevelet, a 3 gerezd fokhagymát és egy kis kanál sót.

3. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 3. lépés képe

Fedjük le és tegyük félre meleg helyre. Két nap múlva kezd el erjedni.

4. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 4. lépés képe

A harmadik napra készen kell lennie a kovásznak. Savanyú kell hogy legyen és a felszínén vékony, fehér réteg csapódik ki.

5. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 5. lépés képe

Forraljunk fel 2 liter vizet, adjunk hozzá jó sok köménymagot, majoránnát, babérlevelet, szegfűborsot és a Knorr zöldségleves-kockát. Állandó keverés mellett szűrőn átszűrve öntsük bele a kovászt. Vigyázat: könnyen odaég, de fel kell forralni.

6. lépés

Kiesełycia savanyú leves elkészítés 6. lépés képe

Adjunk hozzá a 3-4 kockára vágott és megpirított hagymát, valamint a fűszerezzük ízlés szerint. Burgonyával tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem