Feltöltve:

Kiesełycia savanyú leves

timer 20
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma3 darab
fokhagymagerezd3 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
búzaliszt5 evőkanál
1 teáskanál
rozsliszt500 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Készítsünk kovászt: fél kiló teljes kiőrlésű rozslisztet, vagy 25 dkg zabpelyhet és 5 kanál búzalisztet keverjünk össze.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Öntsük le felforralt, de langyosra hűtött vízzel, dobjuk bele a babérlevelet, a 3 gerezd fokhagymát és egy kis kanál sót.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Fedjük le és tegyük félre meleg helyre. Két nap múlva kezd el erjedni.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A harmadik napra készen kell lennie a kovásznak. Savanyú kell hogy legyen és a felszínén vékony, fehér réteg csapódik ki.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Forraljunk fel 2 liter vizet, adjunk hozzá jó sok köménymagot, majoránnát, babérlevelet, szegfűborsot és a Knorr zöldségleves-kockát. Állandó keverés mellett szűrőn átszűrve öntsük bele a kovászt. Vigyázat: könnyen odaég, de fel kell forralni.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Adjunk hozzá a 3-4 kockára vágott és megpirított hagymát, valamint a fűszerezzük ízlés szerint. Burgonyával tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lebbencsleves ropogós baconnel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Karfiolos csirkeragu leves

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csorbaleves

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2