Kevert meggyes
Kevert meggyes
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • liszt - 25 dekagramm
    • tej - 2 dl
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • meggy - 80 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A puha Ramát, 4 tojássárgát, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, majd alaposan elkeverjük. A végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Beleszórjuk a magozott meggyet, és lassan közepes lángon sütjük.