Feltöltve:

Kevert diós, kakaós-kávés mázzal

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

darált dió5 dekagramm

A tésztához

darált dió15 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás8 darab
sütőpor0.5 csomag
narancs1 darab
zsemlemorzsa1 púpos evőkanál

A krémhez

tojás2 darab
Ráma1 csomag
kakaó5 dekagramm
főtt kávé1 adag
tejszínhab1 kevés
cukor5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Nyolc tojássárgát, a cukrot, a diót, a zsemlemorzsát, a sütőport és a narancs levét, valamint reszelt héját összekeverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a tojások felvert habját is. Tepsibe öntjük és 160-180 fokon megsütjük.

2. lépés

A krémhez a 2 egész tojást, a kakaót, a főzött kávét kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a Ramát, majd lehűtjük.

3. lépés

Miután kihűlt a tészta, kettévágjuk. A közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, majd darált dióval díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem