citrom reszelt héja | 1 darab |
tej | 2 dl |
tojássárgája | 2 darab |
kakaó | 3 dekagramm |
mazsola | 5 dekagramm |
élesztő | 3 dekagramm |
barnacukor | 5 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
Az élesztőt a langyos tejben oldjátok fel, hagyjátok megkelni. A lisztet öntsétek gyúrótálba, keverjétek össze a cukorral, a mazsolával, a sóval, a reszelt citromhéjjal. A közepén készítsetek fészket, üssétek bele a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
Dolgozzátok össze, majd folyamatosan adjátok hozzá a megolvasztott Ramát. Addig gyúrjátok, amíg a tészta fényes lesz és elválik az edény falától.
Felezzétek meg, a felébe dolgozzátok bele a kakaót, ha szükséges egy kevés tejet is, hogy ugyanolyan lágy tésztát kapjatok, mint a másik fele. Langyos helyen letakarva hagyjátok megkelni duplájára. Gyúrjátok át újra (ez a szellőztetés), majd kelesszétek ismét egy fél órát.
Mindkét tésztát sodorjátok hurkává, majd a két hurkát tekerjétek össze. Ezt Ramával kikent és kilisztezett kuglófformába tegyétek bele, hagyjátok megint kelni egy fél órát, liszttel megszórva.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sül. Porcukorral meghintve, vagy csokimázzal tálaljátok.
Hozzászólások