Kétféle mézes korong
Kétféle mézes korong
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • dió - 8 dekagramm
  • mandula - 18 dekagramm
  • méz - 37 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • cukrozott citromhéj - 10 dekagramm
  • cukrozott narancshéj - 10 csapott evőkanál
  • mézeskalács fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • fehér csokoládé - 12 dekagramm
  • tej tortabevonó - 12 dekagramm
  • natúr pisztácia - 6 dekagramm

Elkészítés:

  1. A diót 12 dkg mandulával együtt felaprítjuk. A mézet és a Ramát kevergetve felmelegítjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a cukrozott narancs, és citromhéjjal, a felaprított mandulával, meg a fűszerkeverékkel elvegyítjük. A Ramás mézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 mm vastag lappá kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A csokoládét és a bevonót forró vízfürdőn külön-külön megolvasztjuk. A pisztáciát durvára felaprítjuk. A fele korongot a folyékony csokoládéba mártjuk, és a pisztáciával megszórjuk. A többi korongot a bevonóba mártjuk, és közepükre mandulát nyomunk.