Feltöltve:

Kétféle mézes korong

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

dió8 dekagramm
mandula18 dekagramm
méz37 dekagramm
Ráma10 dekagramm
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukrozott citromhéj10 dekagramm
cukrozott narancshéj10 csapott evőkanál
mézeskalács fűszerkeverék2 evőkanál
fehér csokoládé12 dekagramm
tej tortabevonó12 dekagramm
natúr pisztácia6 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A diót 12 dkg mandulával együtt felaprítjuk. A mézet és a Ramát kevergetve felmelegítjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a cukrozott narancs, és citromhéjjal, a felaprított mandulával, meg a fűszerkeverékkel elvegyítjük. A Ramás mézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 mm vastag lappá kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A csokoládét és a bevonót forró vízfürdőn külön-külön megolvasztjuk. A pisztáciát durvára felaprítjuk. A fele korongot a folyékony csokoládéba mártjuk, és a pisztáciával megszórjuk. A többi korongot a bevonóba mártjuk, és közepükre mandulát nyomunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem