vaníliaeszencia | 1 teáskanál |
finomliszt egy kávéskanál sütőporral elkeverve | 300 gramm |
tej | 250 milliliter |
porcukor | 440 gramm |
fehércsokoládé feldarabolva | 150 gramm |
vaj vagy sütőmargarin darabolva | 250 gramm |
tojás felverve | 2 darab |
kakaópor | 2 evőkanál |
tejcsokoládé durvára vágva | 600 gramm |
tejszín | 250 milliliter |
csokoládédara | |
alma | |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé |
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze vajat vagy sütőmargarint, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes lábasban. Állandó keverés mellett, forralás nélkül addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, a vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a kakaóport, és öntsük a másik előkészített tortaformába. Süssük alacsony hőfokon 50 percig. Hagyjuk a tésztát a formában hűlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra, hogy teljesen kihűljön. Keverjük össze a tejcsokoládét és a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük krémesre. Öntsük egy tálba, és lefedve tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg, mindezt addig ismételjük, amíg a krém kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle a torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk ketté. Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük meg fél csésze tejcsokoládés krémmel. A rétegezést ismételjük meg, váltogatva a különböző színű lapokat. A torta oldalát és tetejét borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.
Hozzászólások