Feltöltve:

Kétcsokis csokoládétorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
cukor18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt10 dekagramm
étkezési keményítő5 dekagramm
kakaópor6 dekagramm

A krémhez

étcsokoládé30 dekagramm
tejszín4 dl
tejföl2.5 dl

A díszítéshez

étcsokoládés tortabevonó5 dekagramm
fehér csokoládés tortabevonó5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleszitáljuk a cukor felét. A tojássárgát a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ráborítjuk a fehérjehabot. A lisztet elkeverjük a keményítővel, kakaóval, a tojáshabra szitáljuk, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A formát kikenjük Ramával és belesimítjuk a tésztát. Kb. 25 percig sütjük. A tortát 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és 2 órát pihentetjük, (ha sietsz nem muszáj). A krémhez a csokoládét összetördeljük, kis edénybe tesszük és vízfürdőbe állítva felolvasztjuk, majd kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a csokihoz keverjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A tortalapot vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egyharmadával. Ráfektetjük a középsó lapot, erre is rákenjük a krém egyharmadát, végül ráborítjuk a felső lapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe. A díszítéshez a kétféle csokoládét lereszeljük és a tortára szórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem