Ketchupos hagymás pulykanyársak, héjában sült majonézes burgonyával
Ketchupos hagymás pulykanyársak, héjában sült majonézes burgonyával
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Globus Majonéz - 2 dl
  • Globus Csípős Ketchup - 8 teáskanál
  • olívaolaj - dl
  • burgonya - 80 dekagramm
  • lilahagyma - 2 darab
  • pulykamell - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykamellet 2*2 centis kockákra daraboljuk, a megtisztított lilahagymát nyolc részre vágjuk, leveleire szedjük és a hússal váltakozva bambusz nyársakra húzzuk.
  2. Sóval, borssal és a csípős ketchup-pal ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal és lefedve 2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  3. A körethez a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, kihűtjük, félujjnyi vastagra felkarikázzuk, a tisztított lilahagymát vékony félkarikákra szeleteljük, a burgonyához adjuk, majd meglocsoljuk a majonézzel, sóval, borssal, friss citromlével ízesítjük és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjön össze.
  4. Végül a pulykanyársakat a forró grillen pirosra sütjük, majd a jól lehűtött majonézes burgonyával körítjük.