Ketchupos hagymás pulykanyársak, héjában sült majonézes burgonyával a Főételek kategóriában
A pulykamellet 2X2 centis kockákra daraboljuk. A megtisztított lilahagymát nyolc részre vágjuk, leveleire szedjük, és a hússal váltakozva vízben előre beáztatott bambusznyársakra húzzuk.
Sóval, borssal, csípős ketchuppal ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és lefedve 2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A körethez a héjában sült burgonyát meghámozzuk, kihűtjük, félujjnyi vastagra karikázzuk. A tisztított lilahagymát vékony félkarikákra szeleteljük, a burgonyához adjuk, majd meglocsoljuk a
majonézzel.
Sóval, borssal, friss citromlével ízesítjük, és lazán összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. Végül a pulykanyársakat a forró grillen pirosra sütjük, és a jól lehűtött majonézes burgonyával körítjük.