Feltöltve:

Ketchup házilag

timer 340
mood Közepes
person 12 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mustármag1 teáskanál
paradicsom4 liter
vöröshagyma1 darab
bors1 teáskanál
petrezselyemzöld1 csokor
szegfűbors1 teáskanál
fokhagymagerezd5 darab
fahéj1 teáskanál
paprika1 darab
szegfűszeg1 teáskanál
1 teáskanál
lilahagyma1 darab
bazsalikom1 csokor
zellerszár2 darab
vörösborecet dl
paradicsompaprika4 darab
nádcukor5 evőkanál

Ketchup házilag a Szószok kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A paradicsomokat megmossuk és az esetleges hibás részeket, illetve a kocsány alatti sárga részt kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk és egy fazékba téve körülbelül 1/2 óráig főzzük, majd még melegen átpasszírozzuk.

2. lépés

A lila, illetve a vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és a zellerszárat.

3. lépés

Egy mozsárba tesszük a fűszereket, a fokhagymát és kevés olívaolajjal összedolgozzuk, majd az alaphoz adjuk és kicsit lepirítjuk.

4. lépés

Felöntjük az átpasszírozott paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral és ízlés szerint ecettel. Beletesszük az összekötözött zöld fűszereket is. Felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten 4-5 óráig főzzük. Közben folyamatosan kóstolgatjuk és ízlés szerint fűszerezzük.

5. lépés

Ha már a kellő állagúra sűrűsödött, kivesszük belőle a zöld fűszereket és botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagot szeretnénk, akkor szitán szűrjük át.

6. lépés

Visszatéve a tűzre visszaforraljuk, és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem