Feltöltve:

Kesudiós zabpehelysült

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz6 dl
vöröshagyma1 darab
majoránna3 teáskanál
petrezselyemzöld1 csokor
olaj10 evőkanál
fokhagymagerezd5 darab
2 teáskanál
pirospaprika1 evőkanál
zsemle1 darab
őrölt kömény2 teáskanál
kesudió15 dekagramm
zabpehely20 dekagramm
metélőhagymás tofu5 dekagramm

Kesudiós zabpehelysült a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A vizet feltesszük főni, majd sóval és áttört fokhagymával ízesítjük.

2. lépés

Forráskor hozzáadjuk a zabpelyhet és 10 perc alatt megfőzzük.

3. lépés

A vöröshagymát felvágjuk és 2 ek. olaj és ugyanannyi víz hozzáadásával megdinszteljük.

4. lépés

A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk.

5. lépés

A kesudiót megdaráljuk.

6. lépés

A tofut egy lapos tányérra téve villával összetörjük.

7. lépés

Egy nagy tálba tesszük a megfőtt zabpelyhet, a kinyomkodott zsemlét, a megpárolt hagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a megdarált kesudiót és villával széttört metélőhagymás tofut.

8. lépés

Majorannával ízesítjük, paprikával színezzük. Alaposan összekeverjük a masszát.

9. lépés

Egy tepsit 4 ek. olajjal vékonyan kikenünk. Beletesszük a vizes kézzel megformázott fasírtokat. Tetejüket a maradék olajjal meglocsoljuk.

10. lépés

170 fokon, 25 perc alatt kisütjük. Időközben egyszer megforgatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem