Feltöltve:

Képviselőfánk

timer 50
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 dl
olaj1 dl
1 csipetnyi
liszt10 dekagramm
tojás3 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához 1 dl vizet 1 dl olajjal 1csipet sóval és cukorral felforralunk. Vigyázzunk, mert nagyon fog fröcskölni, ne ijedjünk meg. Belekeverünk 10 dkg lisztet és addig kevergetjük a tűzön, amíg sistergő hangot nem ad, majd levesszük a tűzhelyről.

2. lépés

Három tojást felverünk és vékony sugárban apránként hozzákeverjük robotgéppel. Lehet hogy nem kell az összes tojás bele, de lehet, hogy még többet kell hozzáadni. Ez a liszttől függ, na meg hogy mennyire pirítottuk le az alapot. Selymesnek és lágynak kell lennie a tésztának, de még habzsákból kinyomható legyen.

3. lépés

A normál, nagy méretű képviselőfánkhoz kb 5 cm nagyságú félgömböket halmozzunk. Ebből a tésztából hosszúkás formát is alakíthatunk, ebben az esetben eklerfánk lesz. 200-220 C-on, gőzös sütőben sütjük. Tegyünk be a sütőbe a sütés előtt egy tepsibe vizet, így gőzös lesz a légterünk. Addig kell sütni, amíg a tésztán a repedések is megbarnulnak, de ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a tésztahüvely.

4. lépés

Képviselőfánk: a felső harmadát levágjuk a tésztának, a kalapot porcukrozzuk és csillagcsöves zsákból forró, sárga krémet nyomunk az alsó felébe, majd rátesszük a kalapot.

5. lépés

Tejszínes képviselőfánk: a kisült hüvelyeket karamellizált cukorba mártjuk és pirított mandulába mártjuk. A felső harmadát levágjuk, sárga krémet és cukrozott tejszínhabot nyomunk bele csillagcsöves zsákból.

6. lépés

Csokis eklerfánk: a hengerforma hüvelyeket csokiba mártjuk, levágjuk a kalapjukat dermedés után. Megtöltjük sárga krémmel és kakaóporos cukrozott tejszínnel, majd rátesszük a kalapot.

7. lépés

Ennek a mintájára készíthetünk kávésat, epreset, stb. A tetejét pedig színezett cukormázzal is be lehet vonni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem