Feltöltve:

Képviselő fánk karamellizált sapkával

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma10 dekagramm
víz10 evőkanál
darás liszt10 dekagramm
tojás4 darab

krem

tojássárgája4 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
tej1 liter
vanília kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor1 rúd
tejszín felvert habja4 dl
cukor karamellnek15 dekagramm
ecet1 pár csepp

Elkészítés

  1. 1. lépés

    10 dkg Ramát a vízzel felforralom, ha forr, belekeverem a lisztet, és állandóan keverve sűrűre főzöm. A tűzről levéve egyenként hozzákeverem a tojásokat, majd sütőlemezre tojásnagyságú halmokat rakok, és forró sütőben úgy sütöm, hogy 10 percig nem szabad az ajtót kinyitni. A szép, sárgára sült fánkok felső kalapját levágom, és ha kihűlt, vanília krémmel töltöm. Vanília krém: 4 tojássárga ízlés szerinti cukorral kikeverve, majd 6 kanál liszttel tovább keverem, vaníliával ízesítem és kevés hideg tejjel lazítom. A többi tejet közben felteszem forrni, a tojáshabot kevés cukorral keményre verem. A forró tejbe csurgatom a tojássárgás masszát állandóan keverve, ha sűrű, lezárom, és a habot csak ekkor keverem bele. Így tutira laza, kemény lesz a hab, és kellő meleg, hogy még megfőjön. A levágott tetőket karamellizált cukorral bevonom, és durvára vágott dióval megszórom.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem