Kenyértölcsér salátákhoz
Kenyértölcsér salátákhoz
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • joghurt - 140 gramm
  • só - 1 teáskanál
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót 1 db tojással, és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
  2. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Jó ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőlük. Az alufóliából készült vagy készen kapható tölcséreket vékonyan lekenjük olajjal és rájuk tekerjük a csíkokat. Lazán, hogy legyen helye kelni a tésztának. Sütőpapíros tepsin kb. 30 percig kelesztjük, majd egész tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.
  3. Rácsra tesszük hűlni, egy-két percet várunk mielőtt a formákat eltávolítjuk. Óvatos csavaró mozdulattal könnyedén kivehetőek.