Feltöltve:

Kenyérpuding

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kalács0.5 kilogramm
tej5 dl
Ráma1 darab
vaníliás cukor1 csomag
narancshéj1 darab
mazsola1 darab
fahéj1 darab
tojás3 darab
barna cukor4 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy kalácsot, összesen olyan fél kilónyit szeletekre vágunk és mindegyik darabot alaposan megkenünk Ramával, majd kettő, vagy négy szeletre vágunk.

2. lépés

Egy nem túl nagy alapterületű, de kellő magasságú hőálló tálat vastagon kikenünk Ramával és a felolvasztott Ramás felükkel felfelé elkezdjük rétegezni úgy, hogy lehetőleg kitöltse széltében az edényt.

3. lépés

Minden réteg közé szórunk a fent említett ízesítőkből, (mi mazsolát, fahéjat és narancshéjat használtunk), és addig rakjuk, amíg a kalács elfogy.

4. lépés

Három tojást alaposan elkeverünk három-négy evőkanál (barna) cukorral, gőz fölé tesszük, és hozzádolgozunk négy-öt deci tejet. Nem szabad besűríteni, csak alaposan eldolgozni.

5. lépés

A tejes keveréket a kalácsra öntjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg az egész összeáll, és a teteje szép színt kap.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem