Feltöltve:

Kenyérpuding

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

kalács0.5 kilogramm
tej5 dl
Ráma1 darab
vaníliás cukor1 csomag
narancshéj1 darab
mazsola1 darab
fahéj1 darab
tojás3 darab
barna cukor4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kalácsot, összesen olyan fél kilónyit szeletekre vágunk és mindegyik darabot alaposan megkenünk Ramával, majd kettő, vagy négy szeletre vágunk.

  2. 2. lépés

    Egy nem túl nagy alapterületű, de kellő magasságú hőálló tálat vastagon kikenünk Ramával és a felolvasztott Ramás felükkel felfelé elkezdjük rétegezni úgy, hogy lehetőleg kitöltse széltében az edényt.

  3. 3. lépés

    Minden réteg közé szórunk a fent említett ízesítőkből, (mi mazsolát, fahéjat és narancshéjat használtunk), és addig rakjuk, amíg a kalács elfogy.

  4. 4. lépés

    Három tojást alaposan elkeverünk három-négy evőkanál (barna) cukorral, gőz fölé tesszük, és hozzádolgozunk négy-öt deci tejet. Nem szabad besűríteni, csak alaposan eldolgozni.

  5. 5. lépés

    A tejes keveréket a kalácsra öntjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg az egész összeáll, és a teteje szép színt kap.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem