Kenyérlángos
Kenyérlángos
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. Egy nagy tálba öntsük az 50 dekagramm lisztet.
    2. A közepébe egy kis mélyedést készítsünk.
    3. A 2 gramm élesztőt 1,8 deciliter vízben oldjuk fel.
    4. Majd kezdjük el összegyúrni és a maradék vizet öntsük hozzá.
    5. A 4 evőkanál olajat és a 1-2 mokkáskanál sót (az utóbbit ízlés szerint) adjuk hozzá az eddig elkészült masszához.
    6. Addig gyúrjuk jó erősen míg azt nem érezzük, hogy kezd összeállni ez a massza.
    7. A tészta tetejét lisztezzük be és takarjuk le 40-50 fok közötti hőmérsékleten kelesztjük kb 30 percig.
    8. Amíg ez kel a szalonnát és egy fej hagymát pirítsunk meg.
    9. A tésztát lapítsuk ki majd egy kis peremet csináljunk neki, hogy a tejföl le ne csurogjon.
    10. Egy kevés olajjal vagy a szalonna zsírjával kenjük be nehogy a tészta száraz legyen
    11. Tejföllel kenjük be jó vastagon.
    12. A pirított hagymát és szalonnát tegyük jól rá. A még nyers hagymát szeleteljük fel és azt is helyezzük rá. Majd a sajtot(nem szükséges) is helyezzük rá.
    13. 220 fokon kb. 20 percig alsó-felső módban süssük.