Kenyérlángos
Kenyérlángos
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • olaj - 4 evőkanál
  • császárszalonna - 30 dekagramm
  • liszt - 45 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • lilahagyma - 4 darab
  • langyos víz - 1 dl
  • élesztő - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet tálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a szétmorzsolt élesztőt. Hozzáadjuk a langyos vizet, kicsit elkeverjük az élesztővel, majd addig kelesztjük, amíg a teteje meg nem repedezik.
  2. Hozzáadjuk a sót és az olajat, majd elkeverjük a többi hozzávalóval és rugalmas tésztává gyúrjuk. Kevés liszttel meghintve, letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk, a lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A szalonnát és 1 fej hagymát serpenyőben kicsit megpirítjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  5. A kész tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. A tésztát lekenjük a tejföllel, majd rátesszük a pirított hagymás szalonnát és végül a lila hagyma szeleteket.
  7. Középső szinten a sütőben, kb. 20 percig sütjük.