Feltöltve:

Kenyér, teljes kiörlésű, BL 80-as lisztből

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

-

BL 80-as liszt0.5 kilogramm
élesztő2.5 dekagramm
cukor1 kávéskanál
0.5 csapott evőkanál
étolaj1 evőkanál
meleg, 40 fokos víz (kb)3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy dl langyos vízben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalókat is összekeverjük, majd belekeverjük az élesztő is.

  2. 2. lépés

    Fakanállal elkeverjük, majd a kézi habverő villájával 8-10 perc alatt megdagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos lesz. Letakarva egy órát kelesztjük, végül jól átgyúrjuk és kenyérformára formázzuk. Jénaiba, vagy más sütőedénybe tesszük, majd bevágjuk 1-2- centi mélyen. Rátesszük a tetőt és hagyjuk kelni addig, amíg szét nem válik a vágásnál, ez kb. 30 perc.

  3. 3. lépés

    Hideg sütőbe tesszük, a jénai tetejét és a kenyér tetejét is bespricceljük vízzel. 30 percig magas hőfokon, majd 30 percig alacsony hőfokon sütjük. Kivétel után bekenjük langyos vízzel egy ecset segítségével. Rácson hűlni hagyjuk, majd utána szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Napraforgó kenyér

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1

Házi Kenyér

timer 2"
mood Közepes
thumb_up 2

Fehér kenyér

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 2

Sokmagvas kenyér

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Dagasztás nélküli kenyér

timer 840"
mood Könnyű
thumb_up 3

Házi készítésű kenyér

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Toastkenyér

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0