Kenyér lángos, töki pompos, langalló
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 5 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • sajt - 15 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • bacon - 20 dekagramm
  • krumpli - 2 darab
  • élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A krumplit megfőzzük, a lisztet tálba tesszük. Hozzámorzsoljuk az élesztőt, 1 tk sót is teszünk bele, majd a főtt, áttört krumplit és egy keveset a krumpli főzőlevéből amitől összeáll a tészta. Kicsit bedagasztjuk. Ha ez megvan, letakarjuk és kelesztjük 1 órát.
  2. Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, majd megkenjük a tejföllel, amibe beletettük a zúzott fokhagymát. A feldarabolt bacont és a laskára vágott hagymát rátesszük, majd betesszük a sütőbe. A vége előtt kicsivel rátesszük a reszelt sajtot és készre sütjük.