Feltöltve:

Kelt rétes

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
cukor6 dekagramm
Ráma6 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej1 darab
1 darab

Töltelék

tojás2 darab
tejföl2 dl

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőből 2 dkg cukorral 1 dl langyos tejjel és 5 dkg liszttel kovászt készítünk.Ha megkelt, a többi hozzávalóval és annyi langyos tejjel, hogy puha tésztát kapjunk, megdagasztjuk a rétest. Fél órát pihentetjük, majd lisztezett abroszon óvatosan kihúzzuk az asztal széléig és meglocsoljuk olvasztott Ramával. Ráöntjük a tölteléket, (a tojást összekeverjük a tejföllel) kis cukrot hintünk rá és feltekerjük Tetejét megkenjük olvasztott Ramával, kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. Mikor félig megsült, locsoljuk meg tejjel, sokkal finomabb, gyengébb lesz. Ha megsült, vaníliás porcukorral megszórjuk. Tehetünk bele túró, vagy máktölteléket is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem