Feltöltve:

Kelt ostoros rétes (kalács)

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

langyos tej2.7 dl
tojássárgája2 darab
Rama olvasztva7 dekagramm
élesztő0.5 csomag
finomliszt65 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
7 csipetnyi
konyak, vagy rumaroma1.5 evőkanál
mazsola3 evőkanál

Töltelék

instant kakaópor1 kevés
porcukor1 darab
dió1 darab
étolaj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókat egy tálba tesszük és fakanállal jól összedolgozzuk. A tetejét meglisztezzük, majd 1,5-2 órát meleg helyen kelni hagyjuk. Ha mazsola is kerül bele, akkor azt az aromában áztathatjuk kb. fél órát a tészta kikeverése előtt.

2. lépés

Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk és három részre osztjuk. Nagyon lágy lesz, ezért kézzel nyújtjuk téglalap alakúra, kb. 40x15 cm-esre.

3. lépés

Ezután mindegyiket megtöltjük, szitálunk rá instant kakaóport és porcukrot, majd megszórjuk dióval, végül meglocsoljuk egy kevés étolajjal.

4. lépés

Felcsavarjuk, majd a három tésztát összefonjuk és csiga alakzatba tekerjük.

5. lépés

A megmaradt két tojásfehérjéhez még hozzáütünk egy egész tojást és ezzel megkenjük a kalács tetejét.

6. lépés

Ramával kikent tepsiben, közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, háromszög alakúra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem