párizsi | 50 dekagramm |
---|---|
reszelt sajt | 20 dekagramm |
kukorica | 1 doboz |
lila hagyma | 2 darab |
fokhagyma | 2 gerezd |
doboz tejföl | 1 kis |
tejföl | 1 darab |
---|---|
tojás | 1 darab |
szezámmag | 1 darab |
liszt | 80 dekagramm |
---|---|
só | 1 evőkanál |
tej | 4 dl |
olaj | 2 dl |
élesztőt | 5 dekagramm |
tej | 1 dl |
cukor | 1 csipetnyi |
só | 1 csipetnyi |
Kelt háromszögek recept.
1 dl tejhez teszünk egy csipet cukrot és egy csipet sót, fellangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt és megvárjuk míg felfut.
Közben egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
Összegyúrjuk és meleg helyen a duplára kelesztjük.
A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és a tejfölhöz keverjük.
Négy cipót gyúrunk a tésztából, majd vékonyra nyújtjuk, végül a korábban elkészített fokhagymás tejföllel megkenjük.
Ráhalmozzuk a párizsit, a kukoricát, a reszelt sajtot és a hagymát, majd szorosan feltekerjük.
Háromszög alakú formákra vágjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé.
A tetejét megkenjük tejfölös tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.