Feltöltve:

Kelt háromszögek

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

párizsi50 dekagramm
reszelt sajt20 dekagramm
kukorica1 doboz
lila hagyma2 darab
fokhagyma2 gerezd
doboz tejföl1 kis

A tetejére

tejföl1 darab
tojás1 darab
szezámmag1 darab

A tésztához

liszt80 dekagramm
1 evőkanál
tej4 dl
olaj2 dl
élesztőt5 dekagramm
tej1 dl
cukor1 csipetnyi
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1 dl tejhez teszünk egy csipet cukrot és egy csipet sót, fellangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt és megvárjuk míg felfut.

  2. 2. lépés

    Közben egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, hozzáadjuk a felfutott élesztőt.

  3. 3. lépés

    Összegyúrjuk és meleg helyen a duplára kelesztjük.

  4. 4. lépés

    A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és a tejfölhöz keverjük.

  5. 5. lépés

    Négy cipót gyúrunk a tésztából, majd vékonyra nyújtjuk, végül a korábban elkészített fokhagymás tejföllel megkenjük.

  6. 6. lépés

    Ráhalmozzuk a párizsit, a kukoricát, a reszelt sajtot és a hagymát, majd szorosan feltekerjük.

  7. 7. lépés

    Háromszög alakú formákra vágjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé.

  8. 8. lépés

    A tetejét megkenjük tejfölös tojással és megszórjuk szezámmaggal.

  9. 9. lépés

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem