Feltöltve:

Kelt baklava

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kristálycukor

Mázhoz

cukor15 dekagramm
méz6 evőkanál
víz2 dl
fűszerkeverék, vagy őrölt fahéj, szegfűszeg1 kevés

Tésztához

van. cukor1 csomag
szódabikarbóna1 kávéskanál
élesztő2 dekagramm
cukor4 pohár
tejföl1 dl
Ráma25 dekagramm
liszt50 dekagramm

Töltelékhez

kevés cukorral összekevert darált dió30 dekagramm
olvasztott Rama20 dekagramm
édes morzsa10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, 4 bucira osztjuk. A bucikat vékonyra nyújtjuk és a nagy tepsi aljára simítva a töltelékkel rétegezzük. A töltelékhez a morzsát, diót összekeverjük, 1/3-át rászórjuk a tésztára, meglocsoljuk a Ramával. A felső tésztalapot megszurkáljuk, majd forró sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük. Míg sül a süti, felforraljuk a vizet a cukorral és a mézzel (fűszerezhetjük, de a nélkül is nagyon finom). A szirupot rögtön az elkészült sütire öntjük. Rombusz alakúra szeletelve tálaljuk, miután kihűlt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem