Feltöltve:

Kelt almás pite

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
zsír15 dekagramm
tojás1 darab
cukor3 evőkanál
1 csipetnyi
tej szükség szerint1 kevés
élesztő2.5 dekagramm

A töltelékhez

alma1.5 kilogramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
citrom1 darab
cukor és fahéj1 kevés
mazsola1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés cukrozott tejjel felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és a szükség szerinti tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.

2. lépés

Az almát lereszeljük, lecukrozzuk, a citrom levével, a lereszelt héjával és fahéjjal ízesítjük. Fél órát állni hagyjuk, majd ha levet engedett, levét felfogva kinyomkodjuk. A levéből 6 dl-t (nekem bőven lett, ha mégse vízzel pótoljuk) kimérünk. Az almát megpároljuk, majd az almalében kikevert pudinggal felfőzzük.

3. lépés

A tésztát kétfelé vesszük, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot megszórjuk búzadarával, majd a langyosra hűlt almát rásimítjuk. A másik lappal befedjük, villával megszúrkáljuk, és tojással lekenjük.

4. lépés

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon megsütjük. Végezettül fahéjas porcukorral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem