Feltöltve:

Kelt kakaós kalács

timer 105
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt60 dekagramm
tojássárgája3 darab
Olaj3 evőkanál
kristálycukor6 dekagramm
laktózmentes tej3 dl
élesztő5 dekagramm
1 csipetnyi
laktózmentes Rama margarin25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor3 evőkanál
Vaniliás cukor1 csomag

Alternatív étrend

Laktóz mentes

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1dl cukros tejben felfuttatjuk.

  2. 2. lépés

    Nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a cukrot, a sót, es a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és közben adagoljuk a tésztához a tejet. Akkor jó ha elválik az edény falától.

  3. 3. lépés

    Letakarva 1 órát kelesztjük.

  4. 4. lépés

    Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A margarint kikavarjuk a 20 dkg cukorral, vaniliás cukorral és a kakaóporral.

  5. 5. lépés

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 6 egyforma részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel.

  6. 6. lépés

    A megkent téglalapok rövidebbik oldalát 1 cm behajtjuk. A tészta hosszabbik oldalát lehetőleg minél több tekeréssel feltekerjük.

  7. 7. lépés

    Ha mind a 6 db tesztát feltekertük akkor 3-3 tésztarudat összefonjuk. Így 2 db fonott kalácsot kapunk.

  8. 8. lépés

    Kicsi de magas falú sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kalácsokat. Akkor jó ha szorosan a tepsi illetve egymáshoz érnek mert így csak felfele nőhet és nem terül el.

  9. 9. lépés

    Bekapcsoljuk a sütőt, míg melegszik addig letakarva 15 percig pihentetjük a kalácsokat.

  10. 10. lépés

    Cukros tejjel átkenjük a kalácsok tetejét és 180 °C sütőben kb. 35 percig sütjük.

  11. 11. lépés

    Ha megsültek a tepsiben kell hagyni hogy meghüljön.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 210"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem