Feltöltve:

Kelt kakaós kalács

timer 105
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt60 dekagramm
tojássárgája3 darab
Olaj3 evőkanál
kristálycukor6 dekagramm
laktózmentes tej3 dl
élesztő5 dekagramm
1 csipetnyi
laktózmentes Rama margarin25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor3 evőkanál
Vaniliás cukor1 csomag

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1dl cukros tejben felfuttatjuk.

2. lépés

Nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a cukrot, a sót, es a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és közben adagoljuk a tésztához a tejet. Akkor jó ha elválik az edény falától.

3. lépés

Letakarva 1 órát kelesztjük.

4. lépés

Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A margarint kikavarjuk a 20 dkg cukorral, vaniliás cukorral és a kakaóporral.

5. lépés

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 6 egyforma részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel.

6. lépés

A megkent téglalapok rövidebbik oldalát 1 cm behajtjuk. A tészta hosszabbik oldalát lehetőleg minél több tekeréssel feltekerjük.

7. lépés

Ha mind a 6 db tesztát feltekertük akkor 3-3 tésztarudat összefonjuk. Így 2 db fonott kalácsot kapunk.

8. lépés

Kicsi de magas falú sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kalácsokat. Akkor jó ha szorosan a tepsi illetve egymáshoz érnek mert így csak felfele nőhet és nem terül el.

9. lépés

Bekapcsoljuk a sütőt, míg melegszik addig letakarva 15 percig pihentetjük a kalácsokat.

10. lépés

Cukros tejjel átkenjük a kalácsok tetejét és 180 °C sütőben kb. 35 percig sütjük.

11. lépés

Ha megsültek a tepsiben kell hagyni hogy meghüljön.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 210"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem